Atelierul de creaţie „Micii Meşteşugari”

Atelierul de creaţie “Micii Meşteşugari” – unul dintre cele mai importante programe de pedagogie muzeală aplicată, îşi deschide porţile în luna iulie a fiecărui an.
Aflat la a XIV-a ediţie şi devenit deja o manifestare de tradiţie, atelierul adună, de la an la an, un număr tot mai mare de copii participanţi interesaţi de meşteşugurile populare.

Festivalul Tarafuri şi Fanfare

Festivalul „Tarafuri şi fanfare” a fost iniţiat în anul 2007 de Marius Tucã şi Jurnalul Naţional, în spiritul Recursului la România şi s-a transformat într-o veritabilã Mişcare de Rezistenţã. A debutat în Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, a poposit apoi pe uliţele Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului şi din vara anului 2010 s-a oprit la Suceava în Muzeul Satului Bucovinean.

Târgul de Paști

În preajma sărbătorilor pascale se organizează în fiecare an Târgul de Paşti, ajuns la a XII-a ediţie. Manifestarea oferă tuturor sucevenilor prilejul de a face achiziţii de obiecte tradiţionale şi nu numai, destinate acestor sărbători.

Târgul Meşterilor Populari

În fiecare an, la sfârşitul lunii iulie, în Muzeul Satului Bucovinean, se desfăşoară Târgul Meşterilor Populari. Această manifestare, aflată la cea de a XVI-a ediţie, se încadrează în programul de promovare a meşteşugurilor tradiţionale, un prilej de afirmare a valorilor legate de tradiţia şi moştenirea culturală românească.

Vis de copil în casa bunicilor

Unul din programele educaţionale organizat pentru elevi, în colaborare cu şcolile din Suceava, este expoziţia-concurs VIS DE COPIL ÎN CASA BUNICILOR, aflat la cea de a XV-a ediţie. La concurs participă elevi pe categorii de vârstă, între 7 şi 11 ani, respectiv 12-15 ani, premiile acordându-se pentru cele mai frumoase desene.