România-Ucraina-Republica Moldova
Program de Cooperare Transfrontalieră
www.ro-ua-md.net
Atelierul de creaţie “Micii Meşteşugari” – unul dintre cele mai importante programe de pedagogie muzeală aplicată, îşi deschide porţile în luna iulie a fiecărui an.
Aflat la a XIV-a ediţie şi devenit deja o manifestare de tradiţie, atelierul adună, de la an la an, un număr tot mai mare de copii participanţi interesaţi de meşteşugurile populare.
Obiectivul programului este acela de a sensibiliza copiii între 10 şi 16 ani vis-à-vis de cultura şi civilizaţia tradiţională, etnografia locală, patrimoniul cultural naţional existent în muzee şi dobândirea deprinderilor practicii artistice.
Pe perioada celor 3 săptămâni de desfăşurare, uliţele Muzeului Satului Bucovinean sunt însufleţite de peste 100 de copii din municipiul Suceava participanţi la atelierele lucrative de sculptură lemn, încondeiat ouă şi pictură icoane, fiind îndrumaţi de meşteri populari.
Atelierul se finalizează în fiecare an printr-o expoziţie cu vânzare care cuprinde lucrările artistice realizate de micii meşteşugari, scopul fiind acela de a conştientiza copiii de valoarea muncii lor si de a-i sensibiliza faţă de arta populară autentică.